Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Οι εκδηλώσεις της ΚΔΕΚ στο 8ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό 2018 του Δήμου Κιλκίς.


Με την έναρξη του Χριστουγεννιάτικου Χωριού στο Κιλκίς, η ΚΔΕΚ πραγματοποίησε με επιτυχία την Παρασκευή 21/12/2018, δράσεις παιχνιδιού και κοινωνικής προσφοράς!
Παιδικές παρουσίες και χαρούμενες φωνούλες γέμισαν τα σπιτάκια της πλατείας Ειρήνης!
Το προσωπικό του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ) υποδέχτηκε τους μικρούς επισκέπτες από τον Παιδικό Σταθμό "ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ", τον Βρεφονηπιακό Σταθμό "ΤΣΑΦ-ΤΣΟΥΦ" και όχι μόνο, φτιάχνοντας όμορφες χριστουγεννιάτικες κατασκευές και ζωγραφίζοντας τα παιδικά προσωπάκια!!
Παράλληλα, συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των Κιλκισιωτών στο κάλεσμα της ΚΔΕΚ να ενημερωθούν για το έργο του Συλλόγου "ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ" και να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών.


 

 






Το Σάββατο 29/12/2018 πλήθος κόσμου απόλαυσε μία γιορτή αφιερωμένη στην Τρίτη Ηλικία που τα είχε όλα!! Μουσική, χορό, θεατρικό, εδέσματα, κοινωνικά μηνύματα και πολύ ενθουσιασμό από μικρούς και μεγάλους!
Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δημήτριος Τσαντάκης άνοιξε την εκδήλωση παρουσιάζοντας τη συμβολή των μελών του ΚΑΠΗ Κιλκίς και των προγραμμάτων Βοήθεια στο Σπίτι για την πραγματοποίηση της εν λόγω μουσικοχορευτικής γιορτής. Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Πρόεδρος της ΚΔΕΚ Χρυσή Σοφού η οποία και τόνισε την σπουδαία παρουσία των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις του ΚΑΠΗ Κιλκίς.
Μέσα σε ένα σκηνικό άκρως εορταστικό, το χορευτικό τμήμα του ΚΑΠΗ με καθοδηγητή τον χοροδιδάσκαλο Θεόφιλο Πασχαλίδη έψαλλε τα κάλαντα και τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια. Ακολούθησε ένα σύντομο θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας» και εν συνεχεία οι ποντιακοί χοροί υπό τον ήχο της λύρας του Γρηγόρη Κολεσσιώτη ξεσήκωσαν το πλήθος. Ευχάριστη έκπληξη ήταν και η παρουσία μικρών χορευτών που τίμησαν την ποντιακή παράδοση!
Όσο ο κόσμος απολάμβανε την μουσική και τον χορό, οι γυναίκες του ΚΑΠΗ και το προσωπικό του Βοήθεια Στο Σπίτι προσέφεραν παραδοσιακά εδέσματα (πίτες και γλυκίσματα) που παρασκεύασαν με ιδιαίτερο μεράκι!
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς διένειμαν ενημερωτικό φυλλάδιο στους πολίτες σχετικά με τη λήψη μέτρων προστασίας και αποφυγής πυρκαγιάς από οικιακές πηγές θέρμανσης.
Παράλληλα, διατέθηκε ενημερωτικό φυλλάδιο της ΚΔΕΚ για τις κοινωνικές δομές που υλοποιεί μαζί με ένα χειροποίητο δώρο που κατασκεύασαν οι εργαζόμενες του Βοήθεια Στο Σπίτι – Πικρολίμνης.
Την εκδήλωση παρακολουθήσαν ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Δημήτριος Κυριακίδης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Παύλος Τονικίδης και πλήθος κόσμου.