Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Κιλκίς και Δικτύωση με τους κοινωνικούς φορείς της πόλης.


Την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της κοινωνικής δομής "Κέντρο Κοινότητας" του Δήμου Κιλκίς. Το Κέντρο Κοινότητας αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής του δημότη με σκοπό την ενημέρωσή του για όλα τα επιδόματα που δικαιούται και όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιασδήποτε μορφής τόσο σε επίπεδο Δήμου και Περιφέρειας Κιλκίς όσο και σε εθνικό επίπεδο (π.χ. Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης). Στο Κέντρο Κοινότητας μπορούν να απευθύνονται όλοι οι δημότες Κιλκίς οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους (ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή γήρατος).

Τα εγκαίνια του Κέντρου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Κιλκίς, Σισμανίδης Δημήτριος. Την τελετή, την οποία ευλόγησε ο εφημέριος της Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου Δημήτριος Παπαγεωργίου, τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Δ. Κυριακίδης, οι Αντιδήμαρχοι Α. Πογέλης, Α. Γιαννακούλα – Ζιούτα, Ι. Δημητριάδης,ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Π. Τονικίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς Μ. Τσοπούλου, η Πρόεδρος της Κ.Δ.Ε.Κ. Χ. Σοφού, ο γεν. γραμματέας του Δήμου Κιλκίς Γ. Γαβριηλίδης, ο αστυνομικός υποδιευθυντής Κιλκίς Δ. Χαραλαμπίδης, ο διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας ''Πόντος'' Π. Καπραβέλος, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς Θ. Ρεβενάκης, η διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας του νοσηλευτικού ιδρύματος Α. Μηλαράκη, η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου ''Νηρέας'' Ε. Τζούρα ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς Α. Παπαδόπουλος, ο διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Κιλκίς Γ. Ξανθός, οι Πρόεδροι των Συλλόγων ''ΒηματίΖω Ε. Καράμπαγλη και Ανάσα Ευαισθησίας Χ. Κουρουζίδου, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς, του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς, εκπρόσωποι φορέων, υπηρεσιακά στελέχη και εργαζόμενοι στο Δήμο Κιλκίς.

Το προηγούμενο διάστημα προηγήθηκαν συναντήσεις δικτύωσης και ενημέρωσης της νεοσύστατης δομής “Κέντρο Κοινότητας” με εκπροσώπους των κοινωνικών δομών της πόλης του Κιλκίς. Μεταξύ αυτών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018 συνάντηση δικτύωσης με εκπροσώπους των προγραμμάτων “Βοήθεια στο Σπίτι” και “Κοινωνική Μέριμνα” της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς (ΚΔΕΚ) παρουσία της προέδρου της ΚΔΕΚ, κ. Σοφού Χρυσή. Στο πλαίσιο της συνάντησης παρουσιάστηκε το κοινωνικό έργο των προγραμμάτων “Βοήθεια στο Σπίτι” και “Κοινωνική Μέριμνα” και μεταξύ όλων των συμμετεχόντων ακολούθησε συζήτηση για μελλοντικούς τρόπους συνεργασίας και δικτύωσης. 
  
Για επικοινωνία με το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κιλκίς:
Υποδοχή κοινού: Δευτέρα έως Παρασκευή, 08:00-16:00
Διεύθυνση: Πάρκο-Κήπος, είσοδος από Μητροπόλεως
Επιστημονικό προσωπικό:
* Διοικητική Υπάλληλος - Παρδάλη Φανή, Τηλ.: 23410 28099
* Ψυχολόγος - Τσιτιρίδου Πολυξένη, Τηλ.: 23410 26887
* Κοινωνική Λειτουργός - Αμοιρίδου Χριστίνα, Τηλ.: 23410 27045